Even een andere manier van Janice EVE...

Hallo allemaal... 28-01-2022

Even een update van dit moment...als eerste wil ik laten weten, dat ik via deze weg de " Janice EVE Life " 

je mee ga nemen in het dagelijkse leven wat ik nu leef. Waarom neem ik jullie mee via deze weg hoor ik je nu denken ?!?

Nou ja, omdat ik graag wil delen wat me zo nu en dan overkomt en de situatie zoals hij nu is na mijn hele ziekenhuisopname. Graag wil ik dus jullie een kijkje in mijn leven geven op dit moment, en dat is natuurlijk niet allemaal haak en garen gerelateerd en daarom dus ook " life " achter mijn naam. 

 

Aangezien, ik wel erg blij wordt van haken en wolletjes, zullen de meeste verhalen hier op het blog wel linken naar haken en wolletjes. Maar ik denk ook wat ruimer op dit moment, ik merk dat ik enorm de behoefte heb om creatief bezig te zijn omdat het mij rustig maakt in mijn hoofd, dat heb ik echt gewoon nodig. Maar momenteel wordt er veel tijd opgeslokt met heel veel voedingen geven aan Finn.

Over het algemeen gaat het erg goed met Finn, hij is een vrolijke en vooral lief kereltje, maar we zijn er pas geleden achter gekomen dat hij een klein gaatje in zijn hartje heeft, dat zou nog kunnen dicht groeien, maar bij de meeste baby's is dat dicht gegroeid als ze 6 maanden zijn. Bij Finn dus nog niet, maar goed, hij kwam dus niet meer voldoende aan en viel 2 weken geleden nog af. Hij woog afgelopen week nog maar 5695 gram met zijn bijna 7 maanden en gemiddeld zou hij nu toch al een dikke 8 kilo moeten wegen. Gelukkig heeft zijn slechte gewichtstoename niks te maken met zijn hartje en heeft het waarschijnlijk er mee te maken dat hij "slechter" is gaan drinken aan de borst (te oppervlakkig drinkt waardoor hij te weinig vette "achtermelk" binnen krijgt.) Ik kreeg als advies om in de ochtend en avond een extra flesvoeding te gaan geven, maar je raad het misschien wel al, die fles moest hij niks van hebben, want hij verslikte zich telkens. 

Na wat zitten nadenken, heb ik nu de oplossing, hij krijgt eerst de borst en erachteraan een flesje met voeding en rijstebloem, zodat hij toch nog moet hard werken om het eruit te krijgen (de bikkel). Met borstvoeding voed ik hem nu iedere 2 uur en tussendoor krijgt hij 3 flesjes voeding met rijstebloem, in een kleine week is mijn kereltje al dik 800 gram gestegen, dus zit hij nu aan de 6500 gram...Yeah!!

We gaan de goede kant dus op, al kost het wel bijna al mijn energie, door dat lieve lachende gezichtje krijg je weer energie om door te gaan :)

 

Met Seth ( voorlaatste van nu bijna 3 jaar) is na het avondeten vaste prik dat ik met hem buiten de tuin in het donker even verstoppertje ga spelen. tis maar 10 minuutjes, maar hij vind het zo ontzettend leuk en de frisse lucht en even de energie uitlaat geeft hem daarna als we binnenkomen de rust om lekker nog even op de bank een filmpje te kijken voor het slapen gaan. Afgelopen week ging dat dus finaal mis. We gingen naar buiten om verstoppertje te spelen, toen we weer naar binnen gingen, rende hij 2 meter voor me uit, voordat ik het wist struikelde hij over kweet niet wat en belande zo met zijn hoofdje tegen de betonnen rand van de veranda, hij huilde en bleef liggen, man man, ik dacht dat ik gek werd...ik tilde hem op en rende met hem de veranda op waar meer licht was, een enorm gat in zijn koppie, alles onder het bloed en het bleef maar eruit lopen....paniek tot en met....mijn man (Sam) belde snel de huisarts en hij kon gelijk komen....daar kwam mijn kleine grote man dan thuis, met wel 3 hechtingen in zijn koppie, hij is nu officieel piraat...

Mijn zenuwen waren helemaal stuk, het weinige slaap krijgen, van te voren die week flink griep gehad (geen corona ;) ) en toen dit....ik vond het aardig heftig.

 

Met mijzelf kwakkel ik ook nog erg aan, ik merk dat ik continu gespannen ben, het hele corona gebeuren heeft ook geen positief effect erop, kinderen die om de haverklap thuis zijn omdat de klas weer in quarantaine is en ga zo maar door, dat zorgt toch wel voor uitzonderlijke situaties :(

Op dit moment, kwakkel ik met een " beginnende suiker" ze hebben een genetisch onderzoek opgestart om te kijken of ik diabetes 1 of 2 ga krijgen. Daarnaast heb ik sinds 2013 een slecht werkende schildklier, die na Finn veel slechter is gaan werken en waar ik een goedaardig knobbeltje op heb zitten, die iedere 3 maanden gecontroleerd moet worden. Dus de combinatie van dit alles, bezorgd me telkens toch wat kopzorgen. Mentaal vind ik het dus nog erg zwaar allemaal en de combi met weinig slaap maakt het opkrabbelen en energiek bezig te zijn toch vaak lastig.

 

Maar daarom dus nu ook dit blog, zodat ik jullie mee kan nemen tijdens mijn hobbels die ik nu op mijn pad telkens tegen kom, maar dit blog gaat natuurlijk niet alleen over de negatieve kanten, maar is juist ook een zet om de positieve dingen en gebeurtenissen echt te gaan benoemen hier, de kleine doelen die ik heb met jullie te delen en te zien wat er allemaal gaat lukken.

Dus wanneer ik aan een projectje begin, zal ik jullie hier meenemen en wanneer iets lukt gaan jullie dat ook hier zien en probeer ik ook een patroontje te fixen ervan. 

 

Ik begin dus met kleine stapjes, en dat ik zo weer langzaam tot mijzelf kan komen om de dingen weer te gaan doen waar ik echt gelukkig van wordt --->> jullie blij maken!! 

 

Voor nu laat ik het hier even bij...weer een hele lap tekst...ik ga nu toch even aan een mutsje voor Finn beginnen..z'n koppie is te groot voor de andere, ik hoop dat ik snel het resultaat aan jullie kan laten zien hier...en dat ik een klein patroontje ervan kan schrijven en met jullie kan delen :)

 

Bedankt voor het lezen van dit verhaal!

Ik wens jullie een fijne dag met heel veel geluksmomentjes en hopelijk ook veel haakplezier

 

*** Liefs Eva ***

 

#hookerforlife #janiceeve #haken #creatiefbezigzijn #crochetersofinstagram #survival #scheepjes #wekomenerwel #evenanders #bijkomen #blog #mystory

 

 

 

 Reactie plaatsen

Reacties

lia
een jaar geleden

prachtige garens, ontzettend leuk en mooi ingepakt, en hele leuke patronen, in een woord geweldig EVA

Christiane
2 jaar geleden

Je vanavond ontdekt en vol interesse beginnen lezen. Smaakt naar meer.
Lieve groetjes uit België.

Joke. specht
2 jaar geleden

Ik wil graag de ieuwsbrief ontvangen.

Ina de Boer
2 jaar geleden

Hey Eva, wat leuk om je life-blog te lezen. Ik ga je zeker weten volgen :-) Tjonge jonge, je hebt wat voor de kiezen gehad zeg... pff en je bent er nog niet klaar mee ook... Maar ik zie (lees) ook een sterke en vooral positieve vrouw ... ;-) Het patroon wat je nu gemaakt hebt is super leuk..... Maar ga het niet maken.... is mij allemaal te warm haha.... Er komt vast wel weer eens iets dat ik weer bij je ga bestellen... Herinner mij nog heel goed hoe blij ik daar van werd.... Lieve Eva, ik wens je veel kracht en sterkte toe .... Heb er alle vertrouwen in dat lieve Finn opgroeit tot een hele grote sterke jongen.... Ook nog beterschap voor stoere Seth..... Je zal maar een gat in je hoofd hebben :-( Lieve groetjes, Ina..

AnjaWilly Smid-van der Zee
2 jaar geleden

Goh joh dat is niet niks allemaal en begrijp best dat het goed is om dit van je af te schrijven en te delen met ons, dank je wel hiervoor. Wens je sterkte en geniet van de dingen die wel goed gaan en on die te benoemen werkt goed, weet ik uit ervaring erg goed. En kijk uit naar je mutsje resultaat gaat vast lukken 😁 Blij te horen dat de kleine man nu groeit. En ach de "piraat Sem" wens ik een goed herstel toe, hij is zo wel stoer hé? Nogmaals bedankt voor je mooie blog en succes toegewenst met alles en geniet van man en zoons en mooi en kostbaar iets.
Lieve groetjes Anja Willy

Anita
2 jaar geleden

Eva wat een mooie blog heb je gemaakt😍

Anja Willy Smid-van der Zee
2 jaar geleden

Hi Janice,
Ken je van Vonnes creaties en Miranda op Facebook. Ook dat Tompouce via jullie bij Vonne terecht kwam lol wat een mooie kat. Ga straks dit lezen maar nu eerst nog even terug naar Maak het met Miranda.
Sterkte met alles en geniet van de kleine dingen in het leven en waar je zelf blij van wordt.
Lieve groetjes AnjaWilly

Cynthia van Rijsbergen
2 jaar geleden

Lieve Eva,

Wat fijn dat je ons mee neemt in je dagelijkse leven en de hobbels. En nee ik zie dat niet als negatieve zoals je in je blog schrijf.
Bekijk van positieve kant, het negatieve wat je in je blog deelt met ons kan jou misschien weer positieve energie geven omdat je het deelt en ook al is het via het blog je misschien gevoel van steun krijgt.
En hoe fijn is het dat je steun ervaart in je hobbels.
Ik hoop dat het snel minder hobbelig wordt en dat je veel positieve energie uit het schrijven over je hobbels kan halen!

Liefs Cynthia

C krab-juffermans
2 jaar geleden

HOI Eva graag wil ik je nieuws brief ontvangen.
En verder lezen over je leven.
Hartelijke groet van Caroline

Rianne
2 jaar geleden

Hoi Eva, wat ontzettend fijn om te lezen hoe het met je gaat! Ik gun je van harte dat je samen met je gezin in weer wat rustiger vaarwater mag komen. Hartelijke groet, Rianne

DINGUHDONG !!

28-01-2022

Ik klikte net op de knop 'publiceren' bij mijn vorige eerste bericht en dinguhdong daar gaat de deurbel en brengt mijn favoriete postbezorger het pakketje van hier beneden. 

Dit is het eerste pakketje wat ik sinds tijden weer eens besteld heb, om de komende tijd eens heerlijk te gaan afschakelen met nieuwe ideeën en hopelijk nog veel nieuwe patronen van creaties die nu weer hopelijk gaan ontstaan :)

 

Zo en nu ben ik echt weg....ik klim gelijk mijn nieuwe haaknaald in hihihi !! (Finn slaapt nu gelukkig weer even)

 

*** Liefs Eva ***

 

#scheepjesdowntown #scheepjeschunkymonkey #scheepjeslinen #knitprowaves #furl #janiceeve

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Finn zijn mutsje 😅

29-01-2022

Zijn mutsje is af...beetje te ruim geworden...maar gelukkig is hij nu eindelijk hard aan het groeien en zal hij binnenkort veel beter passen als hij wat meer spekjes heeft.

 

*** Liefs Eva ***

#scheepjessoftfun #babymuts #knitprowaves #janiceeve

Reactie plaatsen

Reacties

Lies
2 jaar geleden

Wat een schattig snoetje! 😍

Lugina
2 jaar geleden

O wat een moppie 🥰🥰en zo n mooi mutsje staan hem zo mooi

Hennie
2 jaar geleden

Cuuuuuuttttttiiiiiieeeeee😍😍😍

Anja Schabregs
2 jaar geleden

Wauw wat een knap kereltje, die muts staat hem prachtig 😍

Diana in't Veen
2 jaar geleden

Ah zo lief!!!

Mariëlle
2 jaar geleden

Wat een stoere muts zeg en zo’n mooie kleur I love it! En heb je die nu met je nieuwe haaknaald gemaakt? Hoe bevalt die? Prachtig jonkje hebben jullie!

RaRaRa wat wordt dit ?!?!?!

29-01-2022

 

Mijn oudste dochter Sterre van 16 jaar heeft mijn een aparte opdracht gegeven 🤣 ze wilt iets met een TikTok ermee doen....oké....ben benieuwd...

Al enig idee wat het gaat worden?

 

*** Liefs Eva ***

#scheepjescolourcrafter #lammyyarns #knitprowaves #janiceeve

Reactie plaatsen

Reacties

Marie-louise Gerrits
2 jaar geleden

Heb net alle blogs gelezen....je bent wel aan de beurt jeetje.
Gelukkig doet Finn het goed en Seth met hechtingen is een bikkel.
Het is moeilijk als je in de hoek.zit waar de klappen vallen, maar geloof mij....er komt n andere tijd. Hoop blijven houden en blijven vechten voor jezelf en je gezin.
Ik zeg altijd, ik ben sterker als wat ik.op mijn bordje krijg.
Heel veel sterkte, geluk en liefde.

Mariëlle
2 jaar geleden

Ooeeehhh, ja wat wordt dit….. Ik twijfel tussen twee: of een rode paddestoel-pak met witte stippen offfff een kerst-pak offffffffff ik zit er totaal naast hahahah dus twijfel ik tussen drie dingen 🙈🤣

Yeah GIVE AWAY time!!

 

yeah!! Hij staat online de give away! Zo'n zin om de pakketjes te gaan frutselen...even heerlijk tussendoor bezig zijn om mooie give away pakjes te maken!!

Wil jij ook meedoen ?

Ga dan even naar de Facebook groep van Vonnes Creaties en kijk wat je moet doen om mee te doen 🤗

 

*** Liefs Eva ***